Collecties

Stichting Kèk Liemt beheert een rijke collectie van boeken, ansichtkaarten. bidprentjes en foto's. Daarnaast beheert de stichting een historische collectie over het leven op het Liempdse platteland anno 1920 in expositieruimte De Kleuskes - Oude Dijk 19-21 -> ingang De Kleuskes. 

lees verder

Boeken & andere documenten


lees verder

Wandelroutes

In samenspraak met Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, kortweg SPPiLL, heeft Stichting Kèk Liemt een aantal wandel- en fietsroutes in en om Liempde uitgebracht. 


Twee ervan kunt u hier downloaden. Voor meer routes, waar ook andere organisaties hun medewerking aan hebben verleend, verwijzen wij u naar bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4. Open op dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 16:00 uur. Maandag gesloten. 

U kunt ook de app van Het Groene Woud downloaden in de app-store. Klik vervolgens op "routes on line." 

Het bezoekerscentrum D'n Liempden Herd beheert ook de VVV-folderservice.

lees verder

Weblinks

Handige weblinks naar (historische) informatie over Liempde en Brabant.

lees verder

Ansichtkaarten

Stichting Kèk Liemt heeft ruim 100 originele ansichten van Liempdse dorpsgezichten in haar collectie. Een selectie hiervan is in 2013 samengebracht in een boekuitgave "Liempde in oude ansichten en foto's."


Dit boekje is verkrijgbaar in Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 en op de Erfgoedkamer van Kèk Liemt, Raadhuisplein 1 (op maandagavond open tussen 19:00 en 21:00 uur of op woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.

Een berichtje naar het secretariaat kan ook via info@kekliemt.nl 

lees verder

Stichting Kèk Liemt

De Liempdse heemkundekring Stichting Kèk Liemt is opgericht op 18 december 1974 naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van fanfare Concordia dat jaar. Ter gelegenheid daarvan, alsook de 100ste verjaardag van Mieke van der Velden, was een overzichtstentoonstelling ingericht over het Liempde van vroeger onder de titel "Kèk Liemt". 

lees verder

Werkgroepen Stichting Kèk Liemt

Stichting Kèk Liemt kent de volgende werkgroepen: 


- Ceremonie luiden geboorteklokje                                - Museumcommissie expositieruimte De Kleuskes
- Publicaties boekuitgaven en geschriften

lees verder

Erfgoedvereniging Kèk Liemt is opgericht

Per 1 januari 2018 is de Erfgoedvereniging Kèk Liemt actief De oprichting van de vereniging was op 18 december 2018.

U kunt lid worden van de vereniging door een mailtje te sturen naar info@kekliemt.nl Er wordt dan met u contact opgenomen om uw aanmelding te bevestigen. 
De contributie bedraagt € 25,00 per jaar. 

Dat is precies 44 na de oprichtingsdatum van Stichting Kèk Liemt.

Als logo kiest de Erfgoedvereniging de gerestaureerde duiventoren nabij het Groot Duijfhuis op Kasteren. Stichting Kèk Liemt hanteert het logo van de torenloze duiventoren voor de restauratie in de jaren '80 van de vorige eeuw. 

lees verder

Museum De Kleuskes

De Stichting Kèk Liemt beheert een expositieruimte in de voormalige woonboerderij van de Kleuskes.

lees verder

Erfgoedkamer

In het oude raadhuis van Liempde delen Stichting Kèk Liemt en Erfgoedvereniging Kèk Liemt in de voormalige raadzaal een Erfgoedkamer. Deze ruimte wordt gebruikt als studieruimte en voor het ontvangen van bezoekers, tijdens openingstijden. 


Wilt u meer weten over Liempde van vroeger en nu? De Erfgoedkamer is voor bezoekers open op:
- maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur en
- woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur. 


lees verder

Bestuur

Stichting Kèk Liemt bestaat per 1 januari 2019 uit 4 leden. De Stichting is een werkstichting die samenwerkt met de, per 18 december 2018, opgerichte Erfgoedvereniging Kèk Liemt..


De Stichting bestaat uit: Arnold van den Broek (voorzitter), Frank van der Schans (secretaris, Toon Voets (penningmeester) en Mariet van de Wiel-Quinten (bestuursondersteuning. 

lees verder

Publicaties over Liempde

In de loop der jaren heeft Stichting Kèk Liemt een reeks van publicaties uitgegeven, waarbij vanaf 2015 jaarlijks 1 boekwerk in samenwerking met de Stichting Natuurprojecten Liempde.


In november 2019 wordt een fotoboek uitgegeven waarin foto's met beschrijvingen van 50 jaar Gérard kiekte. 

Een bloemlezing uit het rijke foto-archief van onze hoffotograaf Gerard Schalkx. 

lees verder

De Koerier (Brabants Heem)

Nieuw onderzoek kan soms tot verrassende ontdekkingen leiden. Dat ondervond Jan van de Sande van heemkundekring Kèk Liemt. Hij kwam er achter dat het grondplan van de oude kerktoren dat in het wegdek van het Tooseplein in Liempde, deels in de stoep en deels in de rijbaan, vlakbij café De Punder te zien is, niet klopte.

Lees het artikel op bladzijde 28 t/m 30 in de Koerier (62) van het Brabants Heem.

lees verder

Liempdse monumenten

Liempde telt tal van rijks- en gemeentelijke monunumenten en kent tevens twee beschermde dorpsgezichten. De rijksmonumenten zijn in deze reeks beschreven. 

lees verder

Webwinkel


lees verder

Samenwerking SPPiLL

Stichting Kèk Liemt participeert in een drietal projecten van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, kortweg SPPiLL. Zie hiervoor www.sppill.nl 

lees verder